DOGAJALNI PROSTOR

Prireditev je prerasla avlo gledališča Toneta Čufarja in Kina Železar, zato načrtujemo selitev osrednjega prostora prireditve na prosto, na Čufarjev trg, kjer bo prizorišče tudi bolj vidno. Središče prireditvenega prostora na trgu bo šotor z odrom, kjer se bodo preko dneva odvijali najrazličnejši dogodki, preostanek trga pa bo namenjen stojnicam in drugi ponudbi za obiskovalce.

TEKMOVANJE V FANTAZIJSKI NAMIZNI IGRI

Odvijalo se bo tekmovanje v interaktivnih fantazijskih namiznih igrah (Warhammer), ki so prava paša za oči in možgane.

ANIMIRANI FILM O MARTINU KRPANU IN POGOVOR Z AVTORJI

Potrjeno imamo tudi predvajanje svežega animiranega filma Martin Krpan, ki je bil premierno predstavljen lani na 20. Festivalu slovenskega filma, ter pogovor z njegovimi snovalci in nagrade za obiskovalce po ogledu.

NATEČAJ, ZNANSTVENI POSKUSI ZA OTROKE, ANIMACIJA

Pred dogodkom bo po šolah potekal nagradni likovni in literarni natečaj na temo domišljijskih junakov s supermočmi. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše in sicer poleg predvajanja risanke Martin Krpan tudi z znanstvenimi poskusi za otroke (potrjen je Mladi znanstvenik) ter z animacijo in ustvarjalnimi delavnicami na temo domišljijskih junakov s supermočmi.

FESTIVALSKA PIJAČA

Za odrasle obiskovalce bo tudi letos na voljo posebna festivalska pijača.

POHOD DO MESTA PADCA METEORITA

Dan po dogodku (8. 4. 2018) bo zaznamoval pohod do mesta padca meteorita (aprila leta 2009) na Planskem vrhu na Mežakli.